Monday, May 31, 2010

Doakan semuanya dalam lindungan Allah s.w.t.

Tengahari tadi,aku baru terima sms dari seseorang yg
mengatakan kapal lifelineforgaza telah dirampas oleh Israel.
Aku pada mulanya tegar dengan saranan si pengirim sms,tiba2 rasa sesuatu.
aku usai solat zuhur dengan mendoakan keselamatan manusia2 yang tidak berdosa didalam kapal lifeline for gaza.

Dulu semasa di alam Matrikulasi,
ak disogok dengan pelbagai agenda Israel.
kempen sana,kempen sini.
aku kurang arif perihal dunia ketika itu..
Masih bertatih mengenali siapa benar,siapa salah.
siapa kawan,siapa lawan.

Namun,terima kasih kuucapkan kepada dia,
kepada laman social fbook,aljazeera,cnn,bbc network diatas segala berita terkini

Aku mendoakan agar mereka semua didalam lindungan Allah S.w.t.
wahai teman,wahai rakan..
Islam kian ditindas.
maruah kita sering dicabar.
Hak kita juga dicalar.
Bangkitlah kita!!



Sunday, May 30, 2010

jalan jalan cari pasal

semalam sgt best.
dapat hang out dengan bestfriends,
best buddies apa lg ya?
hahaha..
kitaorg hang out pun sebab ada kenduri one of our schoolmates.
then,after da kitaorg jalan-jalan cari pasal.
dah lama x hang out dengan memakai baju kurung.
seb bek x ketara sgt,sebab semalam ramai gak layg pakai baju kurung bila sampai kat tempat yg dituju.maybe,semalam ramai kot org buat kenduri.huhuhu
tempat yg dituju yang pertama adalah selayang mall.
Tujuan asal kami semua nak malalak di karaoke.tetapimemandangkan harga yg amat mencekik darah,kami meneruskan
pengembaraan ke Wangsa Walk,Wangsa Maju.
pengembaraan kami disertai oleh aku,atie,junie n mira (satu kereta) and nissa and ilia (satu kereta)..
sampai2 di wangsa walk.memang hujan tak menunjukkan tanda2 utk reda
..sampai kami terpaksa redah.nak karok punye hal..
bile dah dapat redah,misi kami ialah untuk mencari rakan kitaorg nissa and ilia.
huh,punye la tawaf satu wangsa walk..last2 kitaog separate.and tak jadi berkaraoke dan akhirnya berakhir di sebuah kedai makan berhampiran dan nissa dan ilia balik awal..huhuhuhu.
haaa,lupe nak cakap.atie and junie teruja jumpe shahir af8.
aku and mira melangok kat tepi jer..
bak kate ak,'shahir je pun" !~ (jgn marah fans shahir..hehehe)

lastly,mmg sangat2 enjoy la hang out diz time.
pasni tah bile la bley jumpe lg..
rayo lah kot ..huhu


pic kat pelamin kat rumah pengantin..hohoho..

Wednesday, May 26, 2010

shahir..

shahir ni not my bf lor..
shahir ni shahir yg org tengah dok cakap2 skrg..
die hensem,tinggi lagi dr aku..
btw,diz year ak dah naik lemau with AF..
dah masuk season lapan..
bagi ak enough la kot.
sampai kat fb pn de group

1,000,000 peoples hate AKADEMI FANTASIA

giler bai..seb bek ak xjoin..hahahaha.
but then,few of lagu2 utk contestant Af diz time hebat2 la..
tgk la sape yg buat lagu tu kan..

ak tabik spring kat lagu shahir,adira and maulana.
itu jelah yg ak sgt layan..
d rest xkot..

hurm,xlame lg astro nak de programme imam muda.
agak2 setanding Af x?
ade follower hebat2 macam Af yang dah bertahan lama tu x?
btw,this kind of programme lah yg kite should follow ..ilmiah sikit.
balik2 pertandingan menyanyi jer..
harap2..diz time bykkan lah lg programme2 bermanfaat..
bukan utk kita jer..but,then future generation jugak..

Tuesday, May 25, 2010

boredom.

Lama gler xpost n3 kat blog.
1st,sebab xde idea,second malas tahap dewa.
(tgk..nak type pn pemalas..) ya,allah..
erm..sepanjang cuti sem ni xde ape yg menarik yg aku lakukan.
hang out,tv,on9,makan...waaaaaaaaaaaaa..itu jeh.
dulu nak keje malas.
skrg bosan lah aku sorang2..
hmmm..
tak saba
and my cuzzy nak mai.
then,next week travel..wohoooooo..
ape lg ek??
as usual lah kan dah bercuti sem ni
selain fb-ing ak jugak sempat blogwalking.
best plak bace entry2 bloggers ni.
ade tuh sampai ak gelak2 pagi2 bute..
sbb kelakar sgt kan.yelah,nak dibandingkan blog ak nih ..ape la sangat..hohoho
tu jelah kot..
hohoho
daa..

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru Buat semua Guru2 di Seluruh Malaysia.
Buat Cikgu2 dan lecturer2 yang byk berjasa ,jasa kalian akan ku kenang sehingga ke akhir hayat.

Antara CIKGU2 yang segar dalam ingatan:

standard 1: Cikgu Ro(Nama sebenar cikgu ni ak dah lupa)
standard 2: Cikgu Rohana (kelas 2 Semarak)
Standard3: Cikgu Azizah (Kelas 3 Raya)
standard 4: Cikgu Rizwatul Azlina (Kelas 4 Ikhlas)
standard 5: Cikgu Rozita(Kelas 5 Yakin)
standard 6 : Cikgu Norizan Hussein (Kelas 6ikhlas)

FORM 1: cikgu norhafizah (kelas 1b1)
FORM 2: cikgu suhaila (kelas 2a4)
FORM 3 :cikgu Shazlin (kelas 3a4)
FORM 4 & 5 ST3: still cikgu Shazlin

dan juga buat para pensyarah yang banyak membantu aku,
terima kasih ku ucapkan..
budi dan jasa kalian mengajar ak seribu erti kecekalan dalam mengharungi liku2 hidup.
terima kasih.. :)




Thursday, May 13, 2010

Balik kampung.




9 Mei

lepas bertolak ke Terengganu.
Melawat tok dan To'ki.
sampai di kg dalam pukul 7++.Usai mandi dan solat
ak lepak2 depan tv layan astro.(xde apa nak buat kan)
so,lepas habis tgk tv,ak masuk tidur.sebab abah cakap esk nya banyak aktiviti.
memang pn..

10 Mei,

kitaorg melawat ke serata rumah sedara mara sebelah abah..
best ...sebab dapat jumpa dorang semua.
yerlah ,biase jumpe time raya jer.around 11.30 p.m br sampai kg.


11Mei,

aktiviti bersambung ke Kedai Pasar Payang,Masjid Kristal,Pantai Batu Burok
and rumah cousins yg seterusnya.
then,ak find out ak reti ajar budak2 la...
ala,senang je kot math standard 2.ajar spupu ak time tu..


12Mei,

Pulang ke KL pukul 11 ++ pg..
singgah kat rumah m.ngoh kat kuantan.
tgk baby my cousins.dan setiba nye kami di KL jam 9++ mlm.(itulah aktiviti kami semua sepanjang berada di Terengganu)..

as usual,snap2 pictures..











Saturday, May 8, 2010

enuff reading,enuff study,now ITS time to chill out~

Huargh.... nak mengeliat urat saraf and otak2 yang tlah
bekerja keras spjg exam week..
sangat penat okay..
then, td pn balik hujan sangat lebat.
aku sangat takut sms drive td.
sebab xpernah selebat ni ak harung nak balik rumah.. ya allah..
dengan kereta banyak and slow moving..
lagi ak takut..
alhamdullilah ak slow2 drive sampai jugak..

sampai rumah tanya anis pasal perkembangan gigi besi dia.
gerun mak aih..
takut pn ada.mana x nya.ak pn kena nanti appoinment dah buat.
so,welcome to the club gigi besi,akmar!~ dlu ak tgk org.skrg ak rasa sendiri.
bak kata adik ak

" kak long,raya nanti kita tangkap gambar tiga org..patu tunjuk gigi besi "
yo lah,adik ku..

hurm,tomorrow.we'll heading to Terengganu..
selama 3 hari..lame nau kan. hurm,xpela.. bila lagi aku nak balik pun.
visit tok and to'ki..
rindu dorg..
pastu,on 18th May i've got an interview as a part time cstmer support consultant.and it was a home based job.syukur..ak malas nak kua rumah s
ebenarnya..:P
Hopefully,dapatlah.. bsn ak duk umah xbuat apa.


last but not least,HAPPY MOTHER'S DAY to my mak..
PN.RAFIZAH BT MEOR ABDUL AZIZ.. to my auntie and cousins(cam xpecaya je,dorg jd mak org dah!! ak?? no komen) and to k.eila,congratulations on your new born baby.. sangat comell baby nya..




Friday, May 7, 2010

Ya Allah..syukur.

kawan2..
ingatlah kematian tu xkira masa dan tempat.
dan tujuan saya menulis entry di tengah2 malam ni..
adalah untuk menyorot kembali kisah nyaris kemalangan malam td.

Ya allah,
kau bagi ak petanda supaya xlalai dengan mu.
kau bagi ak petunjuk untuk dekat selalu denganmu.
tp,ak lalai..
ak lalai ya allah..
pimpinlah ak ya allah ,agar ak sentiasa di landasan mu,ya allah..
ak tahu ak lemah mengingatimu..
tapi,ak tahu dengan mu ak berasa tenang setenangnya.


Bermula bila, ak n adik keluar dari kedai.
and ada sebuah kereta persona warna ungu ni,reverse kereta.
and nak jadi kan cerita adik ak sebelah ak.kami nak lintas jalan ke seberang.
and kereta tuh reverse terkena sikit dekat adik ak..
kami tak perasan..
sampai ak rasa lain mcm dekat kereta tuh.
(keadaan depan kedai sangat sesak ,kereta keluar masuk)..
and kami cuba mengelak,kereta tersebut makin ke belakang..
ak dah nak naik angin time tuh..
pikir adik ak pening and nak balik cepat
ak terus je blah..
sampai ada seorang pakcik ni suruh ak marah budak tu
the driver was a girl.
umur belasan tahun.
what do u expect from that situation?
ya,dia salah tekan gear?
dia br ada lesen?

ak pn dlu br ada lesen,
mcm pelesit jugak bawak.
tp,ak xpernah nak buat mcm tu.
ak tahu nyawa orang sangat berharga.

Ya allah,
ak mohon kau jauhkan musibah dari kami sekeluarga.
ak mohon ya allah..
:( :(

Thursday, May 6, 2010

Kipas-susah-mati

Hi readers..
ak teringat (bape kali teringat daaa..post ak hr ni)..ttg band2 yg ak minat ketika zaman2 hingusan dlu..kadang2 biler dipirkan balik..band2 dlu lg best dr skrg..
lagi berkualiti lagu2 dier.and smp skrg still evergreen..
tak cayer..contohnya.
lagu,KRU..sape xknal KRU..lagu2 dier even meleleh2..
ak sker.sbb sll lain dr yg laindr lagu awas smp la lagu seksa..
sape yg xhafal..
then,Feminin..yg ak tahu lagu untukmu and kini..
sore derang sangat sedap ..oke..skrg cam kurang jer band2 pompuan..
lepas feminin,kiter ada Elite.GIG,tah sape2 tah lg..ak pn dah luper

Then,hehehe..zaman sek menengah..korg jangan tergelak lak..
ak ske gler kat
new boyz,q-face,boboy..ak sanggup ikat perut semata2 nak beli album derang..
sebab dlu depan skola ak de satu kedai stationary ni jual kaset2..YG ORI OKE..
and ak sll la beli..sti suh auntie ni simpankan sebab bler balik ak nak beli..
kang beli awal2 kene cekup ngan prefect skola abis jer.
sanggup kerat and potong poster pic2 band derang..konon nak wat koleksi la..bile bkak file tu,ak tergelak jer..
sbb semua pasal boyband yg aku minat der dalam file tuh..
berhabuk2 sampai..minat punye pasal...

For now, ak dah menjadi pencinta musik universal..tapi,kawan2 ak cakap ak nie ske ngat lagu2 slow..n of course dorang cop ak "minah jiwang the karatz"..WHATEVER PPL~~
huhuhuhu..

p/s: takde artis lama,xde la artis baru...

Terima kasih.


tak sangka juga ada jugak pembaca undescribeable blog ni..
from kuantan ada,pj,jb..smlm US..sape2 tah..
btw,just wanna say a million thanks to all of u..
sememangnya,blog yg merepek2 ni,
saya baru

edit this year.
cuz,before this byk entry yg sedih2..
so,saye xmo sedih2 lg..
now,its time to move on.
and terimalah buah tangan terbaru dari UNDESCRIBEABLE BLOG..

alhamdulillah.



urghh..br je lepas masak cekodok..
cekodok at 12noon..what the heck?!~
lapa punye pasal.
cari bahan itu ini..dan masak..weee~

haa..today ak nak story mory pasal nangka and cempedak.
hoh..kenapa?
ntah.
sbb tetibe ak teringat satu kisah ni.
sbb dlu ak sangat jahil pasal memasuk dapur dan ilmu memasak.
even though skrg otw to improve my cooking skills.
duhhhh~.

nak jd kan criter masa f5 dlu,masa
kelas ekonomi,
cikgu tanyer.ape beza nangka n cempedak..
ak pn jawab dengan tak tahu malunya
"bukan sama ke cikgu"..
satu kelas gelak kan.
adesss..siyes ak xleh beza kan.
pastu cikgu cakap "akmar,cempedak n nangka kan lain"
pastu bila lalu jer kat gerai2 jaul buah cempedak and nangka mesti ak tergelak sorang2..
hahahaha..
nasib badan..tu la sape suh reti makan jer.
skrg,ok la..ak dah reti beza..
kui3...

Wednesday, May 5, 2010

Cepatlah habis.

Ya allah..lg 1paper jer ak nak habis dah.
cepat la skit..
last paper will be on Saturday 8May.
which is Office Admin paper..
hopefully,soalan senang n dipermudahkan menjawab.
tadi,soalan utk paper into to biz pn not bad jugak.
boleh la.hopefully,A dalam tangan..
insya-Allah.

and pagi td,before otw to college.
ak dengar briter kat radio sgt ngeri okay.
si suami terdengar bisikan jin yg mana bgtahu bahawa
isterinya berselingkuh dengan lelaki lain dan dengan tak
semena-mena dia toreh kemaluan si isteri nya tadi.
Masya-Allah..

apa ni??
ak dengar pn dah takut..
bende2 camni ptt di tangani segera dalam masyarakat kita
nak2 zaman semakin mencabar..
hidup makin tertekanan..
so,ini lah natijahnya..
kasihan si isteri yang tak berdosa.
before this kawan2 ak yg pernah ambil subjek criminal law pernah bagitahu
ade jugak kes2 mcm ni berlaku sebelum ni.
sebijik betul modus operandi dia.
and ak sangat takut.
ak tak boleh dengar kes2 mcm ni nanti ak akan fobia.
and pikir macam2.

ya allah,perliharalah aku dari bisikan syaitan yang membinasakan.

click to this page for further details abt that news.

Tuesday, May 4, 2010

aku suka,ko xsuka ade aku kesah?

hurm,before ak off pc ni..
tetibe ak teringat nak post satu entry ni.
haaa...ak ingat lg .mase kecik2 dlu ak penah citer kat bff ak ni ,
ak nak sangat if one day ade guys nyanyi and dedicate songs pd ak.
i mean.lagu yg die create sendiri.oke.
huhuhu..ak de few of lagu yg penah ak dengar and lagu2 tu ditujukan dekat aweks2 dorg.
huhu..sy jeles oke.
and one thing ak ske sgt if lelaki playing guitar..
sgt machooo bg sy..
and ak sgt jeles sbb xlepas2 main guitar.
salute la kat my friends sorg ni.dah la pompuan,reti men gitar lak tu..
adess..kena ber guru lah aku ni gamaknya.
and saya suka yuna petik gitar..
ade cara gitu...
before,ak habiskan ayat2 ni..ada sebuah lagu ciptaan seseorg kat youtube..sedap didengar.

check it out,yaw~



video

Budak ini.

Salam n morning readers..
today ak bangun agak awal..
memang dah set alarm nak bangun awal.nak sambung study.
so,kejap lg ak off la pc ni.
ya allah,esk and sabtu jer kot paper ak..
mcm hape je nak abis exam ni..lama benau.
bosan dah aku..lagi bertambah2 enzim pemalas ni meningkat secara mendadak..
Then, smlm before nak tidur gayut jap ngan kak fatin..
dengar problem dia..
sgt sedih okay..
and today,i just wanna share with all of you.
and saya sangat rindu budak ini.
my lil bro.dia xde kat rumah.
but,saya rindu dia.
terasa gila masa dia takde.
now,semakin okay la..
dah boleh terima dia xde kat umah ni.
cepat lah cuti oit..
bosan da ak neh..hurmm
dat's all ppl.. tata

p/s:harus belajar esk final intro to business.




Monday, May 3, 2010

tekche.


salam all,
hr ni ak br je add one of clasamates di skola teknik dlu..
and ak mampu bertahan selama 2bulan je kat skola nightmare tuh..
siyes..adess..nyesal pn de gak..but then,i was grateful with everything that happened to me..
n seriously I MISS THEM SO MUCHHHHHHHHHHHHHHH..esp,Amira n Ema(bawah dari kanan) ..this two gurls really makes my day cheerful..nak add kat FB xtahu emel n try to trace them but xdapat..

alhamdullillah berkat ada nya FB nie kami semua dah leh berhubung..thanks to technology :)

p/s: gambar ak xde coz dah pindah kan time tu..btw,memories with all of u still remain in my minds..lastly,kawen jgn lpe jempot..





Mia sara







hoho..my new addiction is : Adamaya on TV3 every monday-Thurs 6.30-7.30pm.
sukeeeeeeeeeeeeeeee sgt criter tuh..
kalau criter Im not single mcm xbest yg drama punyer version i loikeeeeeeeeee sgt..
then,of course la minat pelakon dier..esp adik amani niiiiiiii..ya allah,comel betul ciptaan allah seorang ni.. this is few of pic of adik amani ..chek it out yaw~~





Sunday, May 2, 2010

Berhati-hati Apabila di Stesen Minyak

1. 2 bulan lalu, saya ada menerima berita tentang seorang wanita yang hampir-hampir dilakukan sesuatu yang tidak baik padanya. Beliau berasa mengantuk selepas menerima sekeping business card dari seorang yang tidak dikenali. Rupa-rupanya kad tersebut sudah diletakkan bauan yang boleh membuatkan seseorang mengantuk. Beliau diekori oleh lelaki tersebut, namun niat jahat lelaki itu tidak berjaya kerana wanita tersebut telah menekan hon berkali-kali meminta tolong. Lelaki jahat tersebut lari. Wanita itu menerima kad tersebut di stesen minyak.
2.

Pelanggan Takaful saya pecah cermin belakangnya. Beg tangannya dicuri dan beliau telah kerugian ribuan ringgit. Kejadian berlaku di stesen minyak.
3.

Suatu ketika dulu, saya pernah terbaca kejadian kereta yang dibawa lari oleh beberapa orang lelaki. Malangnya, anak-anak pemilik kereta tersebut masih ada di dalam kereta dan dibawa lari sama. Kejadian berlaku di stesen minyak ketika pemilik kereta berhenti sebentar untuk membeli sesuatu. Beliau tak kunci keretanya.
4.

Terkini pagi tadi, saya menerima satu email tentang pekeliling dari Petronas tentang wujudnya satu sindiket yang memberikan hadiah-hadiah kecil sebagai free gift di stesen minyak. Free gift ini sebenarnya sudah dipasang dengan alat pengesan. Kumpulan sindiket ini akan mengesan pergerakan dan lokasi bakal mangsa melalui pancaran yang dipancarkan oleh free gift tersebut.


and this is letter from PETRONAS.

Lagi..


slm n morning all..
(huarghhhhh... geliat jap
smlm my family was going to IKEA.
bought some stuff fr our bedroom.
then, suddenly after we reach at IKEA.
the same incident happened like I commented on my FB before.
nauzubillah..tak malu hape pompuan zaman skrg..
nak memekik terlolong marah BF sendiri.
ak xpaham betol la.
nak kata PMS pn.agak2 la weyh.
malu la sket..kau tu pompuan kot.
kang kate mak bapak xajar..marah..
but,its true.kot ye pn nak marah..byk lg cara.
marah tu kan sifat syaitonnnn nirajjim.
cool2 bebeh b4 nak marah.
pikir la dulu.
yg ak xbley blah sgt,incident kat KLCC tuh la
sgt xde manners.
kau nak marah2 BF kau pun.
kau tgk balik diri kau.
kau bungekks gi kua jugak ngan BF kau naper.
xke nampak budusss ayamz di situ.
moral of the story: think b4 doing something.kata2 kita melambangkan diri kita.jangan sampai orang cakap mak bapak xpernah ajar.n ingat kita ni perempuan Islam.hadehhh..ponek la den nak membebel2..dah la,nak bfast lg baguih.. chow chin chow..